ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ :
3/4 Χοιρινός λαιμός-κομμένος σε κύβους.
3 κρεμμύδια μέτρια-κομμένα σε ροδέλες.
1 ποτήρι κρασί-κόκκινο.
1 κουταλάκι-σκόνη κόλιανδρου.
3 κουταλιές λάδι-ελιάς.
Μερικά κλωναράκια-μαιντανό.
1/2 κουταλάκι-ζάχαρη.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
3/4 του κιλού-πατάτες.
1 κούπα κρασί-κόκκινο.
2 κουταλιές λάδι-ελιάς.
2 κουταλάκια-σπόρους κόλιανδρου.
Αλάτι και πιπέρι.
ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ :
Σε μπολ ανακατεύουμε
κόλιανδρο ζάχαρη και αλατοπίπερο.
Πασπαλίζουμε το κρέας με το μείγμα
και το αφήνουμε να μαριναριστεί
5-6 ώρες ή όλο το βράδυ.
Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά
και ρίχνουμε το λάδι.
Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρεμμύδια
και τα τηγανίζουμε για 3-5 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρέας και
το τηγανίζουμε για 5-6 λεπτά-
[να ροδίσει από όλες τις πλευρές].
Ρίχνουμε τώρα το κρασί σιγά-σιγά
και μόλις αρχίσει να βράζει
χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.
Σκεπάζουμε το σκεύος και
σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου
{να έχει μαλακώσει το κρέας
και να έχει πιεί τα υγρά}.
Παράλληλα πλένουμε τις πατάτες
και τις βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα
όπου έχουμε κάψει το λάδι
και τηγανίζουμε για 5 λεπτά περίπου
να ροδίσουν εξωτερικά απ' όλες τις πλευρές.
Τις πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο
και ρίχνουμε και το κρασί.
Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε
για μισή ώρα-μέχρι να μαλακώσουν.
Σερβίρουμε με το κρέας και
γαρνίρουμε με μαιντανό.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ...
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
3/4 του κιλού-πατάτες.
1 κούπα κρασί-κόκκινο.
2 κουταλιές λάδι-ελιάς.
2 κουταλάκια-σπόρους κόλιανδρου.
Αλάτι και πιπέρι.
ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ :
Σε μπολ ανακατεύουμε κόλιανδρο ζάχαρη και αλατοπίπερο. Πασπαλίζουμε το κρέας με το μείγμα και το αφήνουμε να μαριναριστεί 5-6 ώρες ή όλο το βράδυ. Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε το λάδι. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα τηγανίζουμε για 3-5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρέας και το τηγανίζουμε για 5-6 λεπτά- [να ροδίσει από όλες τις πλευρές]. Ρίχνουμε τώρα το κρασί σιγά-σιγά και μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου {να έχει μαλακώσει το κρέας και να έχει πιεί τα υγρά}.
Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε
για μισή ώρα-μέχρι να μαλακώσουν.
Σερβίρουμε με το κρέας και
γαρνίρουμε με μαιντανό.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ...
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ :
4 Μέτριες πατάτες-σε κύβους.
1 ματσάκι κρεμμυδάκια-χοντροκομμένα.
αλάτι και πιπέρι.
1 κούπα λάδι.
ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ :
Τηγανίζουμε τις πατάτες
και όταν είναι σχεδόν έτοιμες
αφαιρούμε το μισό λάδι
και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια.
"τις βγάζουμε σε πιατέλα".
αλατοπιπερώνουμε και...
ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ...
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ...
ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ :
Τηγανίζουμε τις πατάτες και όταν είναι σχεδόν έτοιμες αφαιρούμε το μισό λάδι και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια.
"τις βγάζουμε σε πιατέλα".
αλατοπιπερώνουμε και...
ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ...
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ...
ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ :
1 κιλό πατάτες.
[Θα τις βράσουμε].
1 χαλούμι-τριμμένο.
1 μεγάλο κρεμμύδι-ψιλοκομμένο.
λίγο δυόσμο-ξηρό.
αλάτι και πιπέρι.
λάδι για το τηγάνισμα
και αλεύρι για το αλεύρωμα.
ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ :
1. Βράζουμε τις πατάτες.
2. Τις καθαρίζουμε, τις βάζουμε σε
ένα μπολ και τις πολτοποιούμε.
3. Τρίβουμε το χαλούμι και
το προσθέτουμε στις πατάτες.
4. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε
στις πατάτες μαζί με το δυόσμο.
αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε.
πλάθουμε, μικρές μπαλίτσες..
τις αλευρώνουμε και τις
τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι
τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί..
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΙΣ.
[Θα τις βράσουμε].
1 χαλούμι-τριμμένο.1 μεγάλο κρεμμύδι-ψιλοκομμένο.
λίγο δυόσμο-ξηρό.
αλάτι και πιπέρι.
λάδι για το τηγάνισμα
και αλεύρι για το αλεύρωμα.
ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ :
1. Βράζουμε τις πατάτες.
2. Τις καθαρίζουμε, τις βάζουμε σε
ένα μπολ και τις πολτοποιούμε.
3. Τρίβουμε το χαλούμι και
το προσθέτουμε στις πατάτες.
4. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε
στις πατάτες μαζί με το δυόσμο.
αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε.
πλάθουμε, μικρές μπαλίτσες..
πλάθουμε, μικρές μπαλίτσες..
τις αλευρώνουμε και τις
τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι
τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί..
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΙΣ.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)