ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ :
3/4 Χοιρινός λαιμός-κομμένος σε κύβους.
3 κρεμμύδια μέτρια-κομμένα σε ροδέλες.
1 ποτήρι κρασί-κόκκινο.
1 κουταλάκι-σκόνη κόλιανδρου.
3 κουταλιές λάδι-ελιάς.
Μερικά κλωναράκια-μαιντανό.
1/2 κουταλάκι-ζάχαρη.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
3/4 του κιλού-πατάτες.
1 κούπα κρασί-κόκκινο.
2 κουταλιές λάδι-ελιάς.
2 κουταλάκια-σπόρους κόλιανδρου.
Αλάτι και πιπέρι.
ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ :
Σε μπολ ανακατεύουμε
κόλιανδρο ζάχαρη και αλατοπίπερο.
Πασπαλίζουμε το κρέας με το μείγμα
και το αφήνουμε να μαριναριστεί
5-6 ώρες ή όλο το βράδυ.
Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά
και ρίχνουμε το λάδι.
Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρεμμύδια
και τα τηγανίζουμε για 3-5 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρέας και
το τηγανίζουμε για 5-6 λεπτά-
[να ροδίσει από όλες τις πλευρές].
Ρίχνουμε τώρα το κρασί σιγά-σιγά
και μόλις αρχίσει να βράζει
χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.
Σκεπάζουμε το σκεύος και
σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου
{να έχει μαλακώσει το κρέας
και να έχει πιεί τα υγρά}.
Παράλληλα πλένουμε τις πατάτες
και τις βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα
όπου έχουμε κάψει το λάδι
και τηγανίζουμε για 5 λεπτά περίπου
να ροδίσουν εξωτερικά απ' όλες τις πλευρές.
Τις πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο
και ρίχνουμε και το κρασί.
Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε
για μισή ώρα-μέχρι να μαλακώσουν.
Σερβίρουμε με το κρέας και
γαρνίρουμε με μαιντανό.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ...
3 κρεμμύδια μέτρια-κομμένα σε ροδέλες.
1 ποτήρι κρασί-κόκκινο.
1 κουταλάκι-σκόνη κόλιανδρου.
3 κουταλιές λάδι-ελιάς.
Μερικά κλωναράκια-μαιντανό.
1/2 κουταλάκι-ζάχαρη.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
3/4 του κιλού-πατάτες.1 κούπα κρασί-κόκκινο.
2 κουταλιές λάδι-ελιάς.
2 κουταλάκια-σπόρους κόλιανδρου.
Αλάτι και πιπέρι.
ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ :
Σε μπολ ανακατεύουμε
κόλιανδρο ζάχαρη και αλατοπίπερο.
Πασπαλίζουμε το κρέας με το μείγμα
και το αφήνουμε να μαριναριστεί
5-6 ώρες ή όλο το βράδυ.
Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά
και ρίχνουμε το λάδι.
Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρεμμύδια
και τα τηγανίζουμε για 3-5 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρέας και
το τηγανίζουμε για 5-6 λεπτά-
[να ροδίσει από όλες τις πλευρές].
Ρίχνουμε τώρα το κρασί σιγά-σιγά
και μόλις αρχίσει να βράζει
χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.
Σκεπάζουμε το σκεύος και
σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου
{να έχει μαλακώσει το κρέας
και να έχει πιεί τα υγρά}.
και τις βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα
όπου έχουμε κάψει το λάδι
και τηγανίζουμε για 5 λεπτά περίπου
να ροδίσουν εξωτερικά απ' όλες τις πλευρές.
Τις πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο
και ρίχνουμε και το κρασί.
Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε

για μισή ώρα-μέχρι να μαλακώσουν.
Σερβίρουμε με το κρέας και
γαρνίρουμε με μαιντανό.
γαρνίρουμε με μαιντανό.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου