ΓΛΥΚΑ


Δάχτυλα...Κυριών


ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ :

ΓΙΑ ΤΗ Ζύμη: 8 φλιτζάνια αλεύρι-[4 ΓΟΧ + 4 Φαρίνα].
1 φλιτζάνι λάδι.
αλάτι.
2,5 φλιτζάνια νερό (περίπου).

ΓΙΑ ΤΗ Γέμιση: 400 γραμμάρια ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
1 κουταλάκι κανέλα.
1-2 κουταλιές ζάχαρη.
3-4 κουταλιές ανθόνερο από εσπεριδοειδή.

ΓΙΑ ΤΟ Σιρόπι: 4 φλιτζάνια ζάχαρη.
3 φλιτζάνια νερό.
1/2 κουταλάκι χυμό λεμονιού.
1 ραβδί κανέλας.
3-4 γαρύφαλα.
1-2 κουταλάκια ανθόνερο εσπεριδοειδών.
λάδι για τηγάνισμα-αρκετό.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ :

ΠΡΩΤΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Σε μία κατσαρόλα
ρίχνουμε όλα τα υλικά
[εκτός από το ανθόνερο].
Ανακατεύουμε
μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και
βράζουμε για 5 λεπτά.
Τώρα ρίχνουμε το ανθόνερο
ανακατεύουμε και
κατεβάζουμε απ' τη φωτιά και
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΖΥΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
2. Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι
και ανακατεύουμε με το λάδι.
Προσθέτουμε το αλάτι και το νερό
και ζυμώνουμε ώστε να γίνει
μία ζύμη σχετικά σκληρή.
Την τυλίγουμε με μεμβράνη και
τη σκεπάζουμε για 1 ώρα.

3. Ανοίγουμε λεπτό φύλλο και
το κόβουμε σε μικρά ορθογώνια
κομμάτια [8Χ12 εκατ. περίπου].
Ανακατεύουμε καλά
όλα τα συστατικά για τη γέμιση.
Με κουταλάκι του γλυκού
πέρνουμε από τη γέμιση και
τη βάζουμε στην άκρη
του κάθε ορθογώνιου κομματιού
και το τυλίγουμε ρολό.
4. Πιέζουμε τις δύο άκρες με ένα πιρούνι
για να σφραγιστεί.
Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι
μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και
τα βγάζουμε πάνω σε
απορροφητικό χαρτί για λίγο.
Τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι
για μερικά δευτερόλεπτα και
τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα
σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν.
Έπειτα...

τα βάζουμε σε μία πιατέλα...

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου