ΖΥΜΑΡΙΚΑ


ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΙΔΕ


ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ:

2 ποτήρια-πλιγούρι.
6 κουταλιές-λάδι ελιάς.
100 γραμ.-φιδέ χοντροτριμμένο.
1 ποτήρι ντομάτα-τριμμένη.
4 ποτήρια-νερό.

Για να το φτιάξουμε.

Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά
και ζεσταίνουμε ελαφρώς το λάδι.
Ρίχνουμε μέσα τον φιδέ και τηγανίζουμε
για 2 λεπτά περίπου-να ροδίσει ελαφρώς.
Προσθέτουμε τη ντομάτα
και μόλις πάρει βράση
προσθέτουμε και το νερό.
Αφήνουμε να βράσουν και
προσθέτουμε και το πλιγούρι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και
σιγοβράζουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Όταν το πλιγούρι μαλακώσει και απορροφήσει τα υγρά
κατεβάζουμε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά και
την αφήνουμε σκεπασμένη για 10 λεπτά.

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ:
ΜΕ ΚΡΕΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ
ή.
ΣΚΕΤΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ.

ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου