τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε και τον κιμά.
Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά
και ρίχνουμε το ρύζι, την κανέλα
το μισό χυμό λεμονιού, το μαϊντανό
αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε τα φύλλα
με τις φλέβες προς τα πάνω.
και βάζουμε πάνω τους
1 κουταλάκι από το μείγμα
στο μίσχο του κάθε φύλλου.
Διπλώνουμε τις πλευρές
και τυλίγουμε σφιχτά.
Στρώνουμε τον πάτο
της κατσαρόλας με αμπελόφυλλα
και τοποθετούμε τις κουπέπια
κολλητά μεταξύ τους
σε στρώσεις-σταυρωτά.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο
τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού
και λίγο νερό.
Βάζουμε ένα πιάτο πάνω τους
{για να μη διαλυθούν}
και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά
για περίπου 30 λεπτά.
ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ.