Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και
με ένα μαχαίρι κοφτερό
τα χαράσουμε στο πλάι μέχρι τη μέση.
Τα βάζουμε οε βραστό νερό
να βράσουν περίπου για 10 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε και τα
αφήνουμε να κρυώσουν
Τα πιέζουμε να ανοίξουν τα φύλλα τους.
ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά
με 2 λίτρα νερό να βράσει.
Πλένουμε τα αμπελόφυλλα και
τα βάζουμε στο βραστό νερό
να βράσουν για 2 λεπτά.
Τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε.
Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά
με λίγο λάδι και
τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε και τον κιμά.
Αφού ροδίσει ελαφρά
προσθέτουμε τη ντομάτα και
σιγοβράζουμε για 3 λεπτά
ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά
και ρίχνουμε το ρύζι, την κανέλα
το μισό χυμό λεμονιού, το μαϊντανό
αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε ένα-ένα τα φύλλα
τα τοποθετούμε οε ταψί με καπάκι
προσθέτουμε λίγο νερό και λάδι
τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού
το σκεπάζουμε και...
ψήνουμε στο φούρνο
για 45 λεπτά περίπου.
Τα τελευταία 10 λεπτά
αφαιρούμε το καπάκι
για να ροδίσουν.
ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ.